Közületi terek

Bővítés, Horváth Cukrászda, Maglód

  • Dátum
    2021. december 26

Bővítés, Horváth Cukrászda, Maglód

2019 ősze egy számomra igen megtisztelő felkéréssel indult. Maglód legkedveltebb és legtöbb finomsággal szolgáló cukrászdájának új belső kialakítását álmodhattam meg.

A tulajdonosok határozott elképzelésekkel kerestek fel, és az épület korából adódóan is voltak kötöttségek, a stílust illetően azonban szabad kezet kaptam, aminek nagyon örültem.

00
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

A koncepció kialakításánál a legfontosabb szempont természetesen a vendégek kényelme, a terek használhatósága, illetve a funkcionalitás volt. Maglódon élek már jó ideje, és a tulajdonosokat is régóta ismerem, így fontosnak tartottam, hogy az új cukrászda barátságos, vidám és vagány legyen, mint amilyenek ők is, hisz akkor marad hiteles. Sokat beszélgettünk és bár nagyon nyitottak és lelkesek voltak több stílust illetően is mégis úgy éreztem, a loft stílusban találjuk meg a megoldást. Nem árulok el nagy titkot, ha megemlítem, hogy ez a stílus hozzám is nagyon közel áll.

Az eddig külső teraszként működő 22 m2-es helyiség átalakult vendégtérré, hogy minél többen kényelmesen végig kóstolhassák a cukrászda teljes kínálatát.

Az 50 m2-es kiszolgáló tér is átalakult, nagyobb figyelmet és teret kaptak a finomságokat bemutató hűtőpultok, a vendégek részére pedig több típusú ülőhely is kialakításra került. Kényelmesen elférnek a családok, a tulajdonos külön kérésére helyet kapott egy kuckó, ahol nyugodtan lehet hosszasan beszélgetni, illetve tanuló/munkaállomásokat is alakítottunk ki, azok számára, akik laptoppal fogyasztanák el kávéjukat, édességüket.

A mellékhelyiségek is tágasabbak lettek, melyeket egy közös mosdótér köt össze a kiszolgáló térrel.
© PaPP Design Interiors
Minden jog fenntartva!
dr. Fülöpcseiné Papp Viktória
Lakberendező, tértervező
  • Tel
    +3620-370-6680
  • E-mail
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Linkgyűjtemény