Otthonok

Családi ház részleges felújítása, Kerepes

  • Dátum
    2021. december 26

Családi ház részleges felújítása, Kerepes

Ebben a projektben egy 10 éve épült 160 m2-es családi ház részleges felújítására kaptam megbízást. Az egy gyermekes házaspár elsődleges tervei a nappali-étkező tér korszerűsítését, a konyha részleges felújítását, illetve az emeleti hálószobák újragondolását helyezték fókuszba. A vizes blokkok, a kamra nem változott, a padló burkolatok minden helyiségben megmaradtak, a meleg burkolatokat felcsiszoltuk, modernizáltuk.

00
01
02
03
04
05
06
07
08
12
09
10
11

A 7 éves kisfiú számára egy kényelmes szoba kialakítása volt a kérés, ahol nyugodtan tud koncentrálni az iskolára, és marad hely a játékra is. Térszerkezeti módosítások nem történtek, de a funkciókat újragondoltuk, a földszinten átalakult a nappali tér, és végül a konyha is, az emeleti hálószobák pedig gazdát cseréltek. A szülők egy eddig használaton kívüli hálószobába költöztek át, amely a fürdőszoba és a mellékhelyiség mellett helyezkedik el, fiuk számára pedig két szobát alakítottam ki. A tanulás, alvás és tárolás funkciók a korábbi szülői hálóban kaptak helyet. Ebben a szobában a kétoldali ablakok miatt sokkal több a természetes fény, illetve közös terasza van a szülők új hálószobájával, a régi pici babaszoba pedig játszószoba lett, ahol egy olvasó kuckó is helyet kapott.

Stílus tekintetében a modern olaszos elegancia megteremtése volt a cél, úgy, hogy igazodjunk a korábban kialakított vizes blokkok stílusához. A háziasszony kedvenc színe a pisztácia zöld, így a föld színek harmóniáihoz nyúltam megtartva a zöld vezető szerepét. Külön kérés volt egyedi világítástechnikai megoldások alkalmazása főként a földszinten. A nappaliba egyedi tervezésű álmennyezet került, ahol az ívek és vonalak találkozása, a szintkülönbségek adottságait kihasználó fényjáték, és a Slate design erdei hangulatot árasztó átvilágítható pala lapja teremt különleges hangulatot.

A kisfiú szobáinak inspirációját a Minecraft játék világa adta, a tereket pedig úgy álmodtam meg, hogy minimális változtatásokkal otthonos maradjon egy kisiskolás és egy kiskamasz számára is. A variálható, elemes bútorcsalád, a tágas beépített gardrób, és az olvasó sarok hosszú ideig kényelmes és praktikus birodalmat nyújt számára.
© PaPP Design Interiors
Minden jog fenntartva!
dr. Fülöpcseiné Papp Viktória
Lakberendező, tértervező
  • Tel
    +3620-370-6680
  • E-mail
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Linkgyűjtemény