Otthonok

Családi ház, Nagytarcsa

  • Dátum
    2021. december 28

Családi ház, Nagytarcsa

A 80 m2-es családi ház tervezésébe akkor kapcsolódtam be, amikor már álltak a válaszfalak, térszerkezeti módosításra nem volt lehetőség, az megfelelt a tulajdonosok igényeinek. Alaprajzilag közel négyzetes területen osztozik az utcafrontra merőleges, két jól körülhatárolt térfélen, a közösségi és a pihenőzóna.

Az otthon egy fiatal házaspár és 4 éves kislányuk részére készült, akik már nagyon várták első kertes házuk megépülését. Lelkes segítőim voltak a munka során, én pedig igyekeztem minden kérésüket figyelembe venni. A koncepció egy világos, légies hatást sugárzó, skandináv elképzelésből indult élénk színek nélkül, a shabby jegyekkel fűszerezett végeredmény pedig már mutatja a háziasszony kifinomult nőiességét. A tervezési folyamat során fokozatosan bontakozott ki a shabby irány, ahogy a háziasszony egyre otthonosabban érezte magát a folyamatban.

00
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Fontos volt a megfelelő tárolási kapacitás kialakítása, a vendégszoba funkció a távol élő rokonok miatt, illetve a háziasszony álma egy fésülködő asztal volt, így a vendégszoba integrált funkciót kapott. Tekintve, hogy a helyiségek mérete néhol szinte az ergonómiailag szükséges berendezhetőség határát súrolta, nagyon fontos volt, hogy a tároló bútorok jelenléte ne keltse zsúfoltság érzetét, ne steril, hanem otthonos végeredmény szülessen. 

A házaspár mindkét tagja szereti a fekete színt, a menta pedig első említéskor mindkettejük szemében elővarázsolta azt a bizonyos szikrát, így e két színé lett a főszerep, mely a fehér, illetve szürke színekkel, meleg tónusú fa textúrákkal kellemes kontrasztokat, szép harmóniákat eredményezett.

A gyerekszoba esetében a kis hölgy és az édesanyja kérésére az első tervek után egy igazi hercegnő birodalom született.
© PaPP Design Interiors
Minden jog fenntartva!
dr. Fülöpcseiné Papp Viktória
Lakberendező, tértervező
  • Tel
    +3620-370-6680
  • E-mail
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Linkgyűjtemény